Dag van de ondernemer
962
post-template-default,single,single-post,postid-962,single-format-gallery,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Dag van de ondernemer

Iedereen is ondernemer

Elke derde vrijdag van november is de Dag van de Ondernemer. Een dag waarop wordt stilgestaan bij het lef en doorzettingsvermogen van de ondernemer. Als loonslaaf kan je natuurlijk net zo goed lef en doorzettingsvermogen tonen en ben je ook je eigen ondernemer.

Intern ondernemerschap, wat is dat?

Ondernemerschap gaat niet alleen over lef en doorzettingsvermogen, maar ook over verantwoordelijkheid nemen en niet passief afwachten, maar overgaan tot actie. In je competentieprofiel zijn vast termen opgenomen als resultaatgerichtheid, klantgerichtheid en omgevingsbewustzijn. Dit zijn eigenlijk allemaal termen die te maken hebben met intern ondernemerschap. Misschien werk je wel in een zelfsturend team. Dit is natuurlijk bij uitstek een onderneming op zichzelf. Als team dragen jullie zelf verantwoordelijkheid, maar moet je ook intern ondernemerschap tonen en niet naar elkaar blijven kijken en afwachten tot de ander tot actie overgaat.

Neem initiatief

Als nieuweling in een organisatie zie je veel en vallen je zaken op die collega’s misschien niet eens meer zien. Stop nooit met het stellen van waarom-vragen en doe voorstellen voor verbetering. Dat wordt alleen maar gewaardeerd.
In bedrijven wordt veel geklaagd. Door alleen maar te klagen verandert er niets. Bespreek het met je leidinggevende als regels of procedures belemmerend werken en niet bijdragen aan het resultaat. Kaart het aan als je ideeën hebt voor bijvoorbeeld nieuwe producten en bespreek hoeveel ruimte je hiervoor krijgt om dit te ontwikkelen of te experimenteren. Er kan veel meer dan je denkt.

Wat heeft je leidinggevende eraan?

Misschien staat je leidinggevende niet zo open voor jouw enthousiasme en eigen initiatief. Het is goed om dit al bij je sollicitatiegesprek te bespreken. Het gaat om onderwerpen als hoeveel vrijheid krijg je, mag je fouten maken, wordt er op output gestuurd en is er ruimte om te experimenteren. Hiermee krijg je al een indruk van hoe de organisatie kijkt naar intern ondernemerschap. Door dit te bespreken, onderscheid je je ook nog eens ten opzichte van andere kandidaten. Als je al binnen een organisatie werkt, zijn jaargesprekken natuurlijk ook prima momenten om dit soort onderwerpen te bespreken.
Door intern ondernemerschap te stimuleren en te faciliteren neemt de productiviteit toe, klanten zijn meer tevreden en het werkplezier van de medewerkers stijgt. Je leidinggevende heeft er dus zeker iets aan.

Vier je eigen Dag van de Ondernemer. Toon lef en doorzettingsvermogen!

No Comments

Post a Comment