Hou het vakantiegevoel nog even vast…
913
post-template-default,single,single-post,postid-913,single-format-gallery,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Hou het vakantiegevoel nog even vast…

Op vrijdag klap ik de laptop dicht rond lunchtijd. Dat is een traditie die ik me eigen heb gemaakt vanaf de dag dat ik manager werd. Niet omdat ik me denk te kunnen permitteren dat ik dan op vrijdagmiddag niet hoef te werken, maar omdat ik dan vrij kan nadenken. De week is grotendeels achter de rug, veel collega’s zijn aan het afronden, net als de klant.

 

Nu heb ik het geluk dat mijn werk sowieso niet als werk voelt, ik ben ontzettend gelukkig in mijn werk. Maar ik neem op vrijdagmiddag de tijd om lekker te lunchen, daarna te gaan sporten (niet te snel na de lunch…) en even achterover leunen. Uit het raam staren noem ik het altijd. En dat is ook werk, want tijdens sporten, lunchen, uit het raam staren ontspan je, ben je alleen en kom je op de meest unieke ideeën. Je werkt aan de lange termijn. Dat voelt voor sommigen niet als werken maar eigenlijk is het een van de meest waardevolle momenten van je week, ook voor je werkgever of opdrachtgever.

 

Datzelfde doen we in onze vakanties. Je kijkt er hopelijk naar uit om even 2 of 3 weken niet bezig te zijn met je collega’s maar met je partner en je kinderen. Misschien ga je ver weg, misschien naar Zuid Frankrijk maar je bent in een andere omgeving en je staart continue ‘uit het raam’. Ik durf te wedden dat veel mensen met frisse ideeën terug komen op hun werk. Of ze die frisse ideeën ook omzetten in daden is maar de vraag, want het is verleidelijk om je meteen te storten op die lange wachtrij aan emails van collega’s die je eigenlijk helemaal niet zo gemist hebt.

 

Hou daarom het vakantiegevoel nog even vast. Stort je niet meteen op je email, je vergaderingen en je BiLa’s. Zet alles eens op een rij wat je in je vakantie bedacht hebt. Ga eens uitwerken wat je allemaal aan geniale ideeën meegenomen hebt uit de Bahama’s, Corfu of je 3 weken lekker thuis zijn (want dat mag ook hoor). Dat is veel leuker en iedereen wordt er beter van.

No Comments

Post a Comment