Niet altijd bereikbaar, maar wel betere prestaties
521
post-template-default,single,single-post,postid-521,single-format-gallery,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Niet altijd bereikbaar, maar wel betere prestaties

Met alle communicatiemiddelen van tegenwoordig, ben je eigenlijk altijd bereikbaar. Jij hebt misschien ook wel een laptop en telefoon van de zaak. Dit geeft je misschien het gevoel dat je altijd bereikbaar moet zijn, maar is dat ook zo?

Recht op onbereikbaarheid

Voor werknemers in de gehandicaptenzorg is een nieuwe cao in de maak. In deze cao is het recht op onbereikbaarheid opgenomen. Dit betekent dat werknemers op hun vrije dag niet meer bereikbaar hoeven te zijn. Op je vrije dag ben je dus echt vrij. Deze discussie speelt ook breder. In de Tweede Kamer is een wetsvoorstel ingediend waarin het recht op onbereikbaarheid is opgenomen. Volgens het kamerlid die dit wetsvoorstel indiende, moet iedereen zeker zijn van ongestoorde vrije tijd. In verschillende landen in Europa bestaat dit recht al. Er zijn ook bedrijven die dit jaren geleden al geregeld hebben. Bij Volkswagen kan je buiten werktijd niet eens e-mails ontvangen, want de e-mailserver wordt op stand-by gezet. In Frankrijk moeten bedrijven met meer dan vijftig werknemers hun werknemers informeren op welke tijden ze hun telefoon mogen uitzetten. De vraag is natuurlijk of het nodig is om het recht op onbereikbaarheid in een cao te regelen of zelfs in een wet op te nemen. Wat kan je als werknemer zelf doen?

Kies bewust


Altijd bereikbaar zijn, heeft vaak te maken met de bedrijfscultuur. Mensen sturen elkaar mailtjes in het weekend en verwachten daar ook een reactie op. ’s Avonds nog een telefoontje plegen of reageren op een appje. Hoe vaak doe je dat niet? Flexibel werken brengt ons veel. Het maakt dat werk en privé makkelijk te combineren zijn. Overdag even weg voor een privéafspraak en ’s avonds wat langer doorwerken om dit te compenseren. Hier zitten natuurlijk ook grenzen aan. Het is belangrijk om echt even afstand te kunnen nemen van je werk. Als je altijd het idee hebt, dat je je mail en telefoon in de gaten moet houden, kom je nooit echt tot rust en dit heeft effect op je prestaties. Zet na het werk eens de ‘niet storen’-functie aan op je telefoon. Zo kan je zelf bepalen wie jou wel of niet na het werk kan bereiken. Probeer jezelf te beheersen en je e-mail niet te lezen buiten werktijd. Ook kan je in je afwezigheidsassistent aangeven, dat je de dag erna weer bereikbaar bent.

Kies zelf voor onbereikbaarheid. Laat je batterij op, zodat je daarna weer vol energie aan de slag kan.

No Comments

Post a Comment